Go to Top

Locomote

Locomote er en speciel produktfamilie udviklet til at imødegå de helt specielle sikkerhedskrav som findes indenfor radiostyring af tog. Den er baseret på Remotus og har samme robuste konstruktion og høje pålidelighed.

locomote-stripe

Forbedret arbejdsmiljø
Rangering af godsvogne på en banegård er forbundet med stor risiko, hvor den mindste misforståelse imellem vognskifteren, rangerlederen og togføreren kan resultere i de værste ulykker. Radiostyringer øger sikkerheden markant eftersom vognskifte-arbejdet håndteres af samme person som styrer toget. Hvis banegården har et rangertårn kan man tillige anvende tårnstyring. Åkerströms Tårnstyring er et sendermodul, som er specielt udviklet til installation i rangertårn eller lignende. Operatøren kan skifte om til tårnstyring således at toget så styres fra tårnet i stedet.
Fjernstyring effektiviserer arbejdet på banegårdene og gør samtidig arbejdsmiljøet for operatørerne meget sikrere. En av de unikke funktioner i Locomote er at senderne har en indbygget ”Tiltswitch”, som automatisk stopper toget hvis operatøren skulle falde.

Fleksibel og beskyttet sammenkobling
Sendere og modtagere forbindes automatisk sammen ved hjælp af en speciel kode-procedure.
Dette gør, at operatøren har fuld kontrol over toget samtidig med at han håndterer vognskiftene. At arbejde med trådløs styring af togene, har gjort mange banegårde meget mere fleksible UDEN at gå på kompromis med sikkerheden.

Høj sikkerhedsniveau
For den offentlige togstyring gælder der ekstra hårde sikkerhedsnormer som der i særdeleshed er taget hensyn til under udviklingen af Locomote. Vi opfylder gældende Cenelec normer og bruger TÜV til vores certificeringer. Ved radiooverførsel opfylder vi SIL 3-niveauet.